Hvis forskellen mellem den sammensatte rente og den almindelige rente på et bestemt beløb i 2 år til 8% om året er Rs. 32, er summen?


Svar 1:

Rate = 8% = 8/100 = 2/25

Antaget hovedstol = 625, da nævneren af ​​fraktion er 25 og tiden = 2 YRS, dvs. 25 ^ 2

Nu, SI for 2 YRS = 50 + 50 = 100

Cl i 2 år = 50 + 54 = 104

CI-SI = 104-100 = 4

Men i spørgsmålet er forskellen £ 32

Så 4 = 32 ......... (1)

Og 625 = sum ... (2)

Krydsmultiplikering (1) n (2) får vi

Sum = 32 × 625/4 = ₹ 5000

Du kan løse sådanne spørgsmål på mange måder, men denne metode er den mest effektive, især til konkurrencedygtige prøver ... Tak for læsning

Enhver forespørgsel er mest velkommen